Legyen szó asztmáról, vagy allergiáról, vagy egyszerűen arról, hogy a jó közérzet érdekében szeretné javítani a beltéri levegő minőségét, a megfelelő légtisztító készülék kiválasztása bonyolult feladat lehet. Mivel sokféle különböző modell elérhető, nehéz lehet kiválasztani azt az egyet, mely megfelel az Ön igényeinek. Ezért adunk néhány tippet, melyek segítségére lehetnek.

Tudni valók a légtisztító szűrőkkel kapcsolatban:

1. TrueHEPA szűrő: kötelező eleme minden légtisztító készüléknek.  Eltávolítja a levegőből a 0,3 mikronos szennyező anyagok 99,97%-át, beleértve a pollent, a parlagfű pollenjeit, és más allergéneket, vírusokat, baktériumokat, por atkákat, gombaspórákat, kisállat szőrt és cigaretta füstöt. Ha olyan légtisztító készüléket választ, amely TrueHEPA szűrővel rendelkezik, akkor biztos lehet abban, hogy a legnagyobb teljesítménnyel tisztítja a beltéri levegőt.

2. Antimikrobiális felülettel ellátott szűrő: ha szeretné, hogy a beltéri levegő extra tiszta legyen, akkor antimikrobiális felülettel ellátott HEPA filtert kell választania. Ez egyfajta beépített védelmet biztosít a kellemetlen szagot okozó baktériumok, penész és a gomba ellen.

3. Carbon szűrők: habár nem feltétlenül tisztítják a levegőt, a Carbon szűrők tökéletesek arra, hogy csökkentség a háztartási szagokat. Tökéletes megoldást nyújthatnak, a ház bármely olyan helyiségében, ahol általában a szagok előfordulnak. A Carbon szűrőkkel ellátott légtisztítók különösen kiválóak lehetnek babaszobákba, ahol a piszkos pelenkák kellemetlenségeket tudnak okozni. Érdemes tehát olyan légtisztító készüléket keresni, mely rendelkezik TruHEPA és Carbon szűrővel egyaránt.

A helyiség méretének meghatározása:

A légtisztítók közötti választásban általában az ár dominál. Ugyanakkor ez megtévesztő lehet, és valószínűleg kiábrándító is, ha úgy tűnik, a légtisztító nem felel meg az Ön igényeinek. A kisebb légtisztítók olcsóbbak ugyan, de nem biztos, hogy megfelelően tisztítani fogják azt a helyiséget, ahol használni szeretné. Vásárlás előtt mérje le a helyiséget, ahová a légtisztítót szeretné tenni, annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb döntést tudja meghozni.

Egyéb tényezők, melyeket célszerű figyelembe venni a választásnál:

1. Hogy ha allergiától szenved, vagy egyszerűen csak szeretné a beltéri levegőt tisztán tartani a megfázás és influenza szezonban, egy légtisztító készülék olyan terméktulajdonságokkal, mint az Aera+ Mode tökéletes választás lehet. 

2. A „Filter change” kijelző jelzi, amikor cserélni kell a szűrőket, így nem kell folyton ellenőrizne azokat.  Amikor a jelző fény kigyullad itt az ideje, hogy filtert cseréljen. Ez a terméktulajdonság különösen hasznos akkor, ha a légtisztító készüléket folyamatosan használja. 

3. Csendes működés. Az allergiában szenvedők gyakran használják a légtisztító készüléket éjszaka is. Egy olyan légtisztító, amely csendesen működik elengedhetetlen a tiszta levegő és a nyugodt pihenés érdekében.

4. Pet légtisztító: Ha van házállata, akkor tudja milyen a szőrrel és szagokkal küzdeni nap, mint nap. A Pet légtisztító segíti az állatokkal kapcsolatos szennyeződések eltávolítását a levegőből.

Légtisztító készülékeinket megtekintheti a következő linken:

http://fellowes.hu/termekek/legtisztitok/legtisztito-keszulekek