Főoldal » Megoldásaink » A megfelelő lamináló fólia kiválasztása

A megfelelő lamináló fólia kiválasztása

A laminálás remek módszer arra, hogy dokumentumai és bemutató anyagai mindig kiváló első benyomást keltsenek! A laminálógépek rendkívűl sokoldalúak, de annak érdekében, hogy laminálógépe adottságait a lehető legjobban kihasználhassa, meg kell értse a lamináló fóliákkal kapcsolatos tulajdonságokat.

Ismerje meg a teljes Fellowes® termékválasztékot, itt!

A lamináló fóliák három szempont szerint különböztetjük meg:

 

  • Méret
  • Vastagság
  • Felület

 

A fólia, amit használ nagyban meghatározza a végeredményt, tehát fontos, hogy az igényeinek legmegfelelőbb lamináló fóliát válassza. Szintén fontos, hogy tudja, a lamiáló fólia minősége nagyban befolyásolja a végeredmény minőségét, ráadásul hatással lehet a lamiálógépe jövőbeli teljesítményére. A tökéletes végeredmény és a kiemelkedő megbízhatóság érdekében Fellowes® laminálógépekhez mindig használjon Fellowes® lamináló fóliákat!

A lamináló fólia mérete

A Fellowes lamináló fóliák sokféle méretben és formátumban kaphatók, az olyan kicsitől elkezdve mint 54x86 mm egészen az A2-es méretig! A legkedveltebb méretek az A4-es és az A3-as lamináló fóliák.

A lamináló fólia vastagsága

A lamináló fólia vastagságát mikronban mérjük (1 mikron = 0,001 mm). Minél vastagabb a lamináló fólia, annál szilárdabb a végeredmény.

A fólia vastagsága többféleképpen is megadható:

80 mikron

160 mikron

160 mikron (2 x 80)

2 x 80 mikron

A fenti 4 féle megjelölés mind egyféle vastagságú fóliát jelent, mellyel egyes gyártók összezavarhatják. A tényleges mikron vastagság csak az egyik oldala a fóliának (amikor ketté nyitja a fóliát). Tehát a vastagság oldalanként: 80 mikron, a teljes vastagság pedig: 160 mikron, vagy 2 x 80 mikron. Minden Fellowes lamináló fólia az oldalankénti vastagságáról lett elnevezve, így ebben az esetben 80 mikronos fóliáról van szó.

Szilárdság szempontjából a fólia vastagsága határozza meg a laminálandó dokumentum védelmi szintjét, melyet a laminálás nyújt. A Fellowes® lamináló fóliák választékában megtalálhatók a 80, 100, 125, 175 és 250 mikron vastagságú fóliák, egyes vastagságú fóliák több, akár specifikus méretben is kaphatók, így Ön minden további nélkül kiválaszthatja az igényeinek megfelelőt.

Az innovatív Fellowes® elnevezési stratégiának köszönhetően könnyen megtalálhatja az Önnek legmegfelelőbb fóliát. Ha például ki szeretné emelni a dokumentumának színeit, használja a mindennapi alap védelmet nyújtó 80 mikronos fóliákat. Amennyiben fényképet szeretne laminálni, akkor használjon magas védelmet nyújtó 125 mikronos fóliákat. A Fellowes mindenre eshetőségre kínál testreszabott megoldást.

A következő táblázat tartalmaz néhány alkalmazási ötletet és az azokhoz használni javasolt fólia vastagságokat:

Minden esetben győződjön meg arról, hogy laminálógépe képes lelaminálni a kiválasztott lamináló fóliát. A megfelelő laminálógép kiválasztásához kattintson ide.

Felület

A leggyakrabban alkalmazott lamináló fólia a fényes felületű fólia, ami rendkívül változatos felhasználási lehetőséget tesz lehetővé. Lamináló fólia választékunkban ugyanakkor megtalálhatók a matt felületű fóliák is, melyek ideálisak lehetnek például étlapok laminálásához. A matt felületű fólia professzionális külalakot eredményez anyagainak, kevésbé fénylik és a dokumentum tartalmát is könnyebb elolvasni.

Ezeken kívül a Fellowes® lamináló fólia választékában néhány speciális fólia is megtalálható, mint pl. az egyik szélükön előre lyukasztott fóliák, melyek alkalmazása lehetővé teszi a dokumentumok lefűzését gyűrűs mappákba, illetve az öntapadó hátlappal rendelkező fóliák, melyek segítségével gyorsan kiragaszthatók pl. figyelemfelkeltő feliratok.

Legyen inspirált!

Ha laminálásról van szó a lehetőségek végtelenek! Erről Ön is könnyen meggyőződhet, ha meglátogatja a laminálási tippek és ötletek oldalunkat.

Ne feledje…

A 100% elakadás mentes végeredmény érdekében a Fellowes® lamináló- gépekhez használjon Fellowes® fóliákat! Tegye dokumentumait időtállóvá és tetszetőssé a Fellowes® prémium minőségű lamináló fóliáival.