Főoldal » Megoldásaink » Hogyan tarthatja tisztán a beltéri levegőt?

Hogyan tarthatja tisztán a beltéri levegőt?

A légtisztító használata az első lépés ahhoz, hogy háztartása, irodai környezete tisztább legyen és jobb legyen a beltéri levegő. A True HEPA filterrel rendelkező légtisztítók biztonságosan eltávolítják a 0.3 mikronnál kisebb szennyező anyagok 99.97%-át a levegőből.

Az alábbiakban találja azokat a lépéseket, melyek segítségére lesznek, hogy tisztábban tarthassa a beltéri levegőt.

Szálló por

A tipikus tollseprű csak felkavarja a port a levegőben, melyet aztán mindenki belélegezhet. Ahhoz, hogy csökkenteni tudja a szálló port mennyiségét, használjon mikroszálas portörlőt, vagy mikroszálas kendőt. Emellett rendszeresen cserélje a levegőszűrőt a kazánban,hogy csökkentse a felesleges por keringését a levegőztető rendszerben.

Cigaretta Füst

Ha dohányzik, dohányozzon kint. A cigaretta füst egy bezárt légtérben sokkal tovább megmarad a levegőben, melyet így mások is belélegezhetnek.

Egy új kutatás szerint az otthoni dohányzás általi, az ún. harmadlagos dohányzás azt jelenti, hogy a füst sokkal tovább megmarad az olyan felületeken ahova leraktuk a cigarettát, úgy mint a bútoron, szőnyegen, függönyön és egyéb háztartási eszközökön. Ezeknek a füstrészecskéknek a maradékai, több mint 200 mérgező anyagot tartalmaznak, melyek bekerülhetnek az otthoni levegőbe.

Kárpit és szőnyeg

Tisztítsa rendszeresen a kárpitozott bútorokat és szőnyegeket, hogy csökkentse az ezekben letelepedő légszennyező anyagokat. A kárpitozott bútorok porszemcséi tartalmazhatnak lebomló rovar maradványokat, kisállatszőröket és emberi bőrhámot, ezek közül minden bekerülhet a levegőbe, amikor valaki leül a bútorra. A szőnyegben lévő por, növény védőszerek és egyéb mérgező anyagok a szőnyeg súlyának akár a 8-szorosát elérhetik (pl.: gépjárműfolyadékok parkolóból, és gyepvédőszerek), melyeket a cipővel vagy mezítláb hordunk be a lakásba. Ha megszáradnak, ezek a mérgező anyagok láthatatlan légszennyezőkké válnak.

Kisállatok

Azon túl, hogy légtisztítót használ, más lépéseket is tehet annak érdekében, hogy csökkentse a kisállatszőrt otthonában. Egyszerűen tartsa távol az állatokat a kárpitozott bútoroktól, tartsa inkább őket parkettás szobába. A kárpit és a szőnyeg sokáig magában tartja a kisállatok szőrét és visszaengedi a száraz részecskéket a levegőbe. Mossa rendszeresen az állat fekvőhelyét, szőnyegét, puha játékait, melyek szintén "szőr mágnesként" működnek.

Forrás
* Environmental Protection Agency