ITT VEDD MEG
×
Térkép megjelenítése

Hogyan olajozza az iratmegsemmisítőt a folyamatos teljesítmény érdekében

Az autóhoz hasonlóan az iratmegsemmisítőt folyamatosan olajozni kell, az optimális teljesítmény fenntartása érdekében. A gép olajozásához tartsa lenyomva a „Vissza” gombot, majd öntsön olajat az iratmegsemmisítő adagolónyílásába, miközben lenyomva tartja a gombot. Tartsa további 10 másodpercig lenyomva a gombot, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az olaj megfelelően szétterjedt a kések között. Ez mindösszesen pár másodpercet vesz igénybe, viszont rendszeres olajozással megakadályozhatja a vágókések meghibásodását.

Milyen olajat használjon az iratmegsemmisítőhöz?

Ne használjon aeroszol olajokat az iratmegsemmisítőkhöz. Az ilyen kenőanyagok kőolaj-alapúak és fokozottan tűzveszélyesek. Az összes konfetti vágású iratmegsemmisítőhöz, kizárólag növényi alapú olajokat használjon, mint például a Fellowes Karbantartó olaj. A magas biztonsági szinttel rendelkező iratmegsemmisítőkhöz, illetve a nagy irodai környezetbe való Auto-Oil funkcióval ellátott gépekhez is használjon Fellowes Karbantartó olajat.

Milyen gyakran kell olajozni az iratmegsemmisítőt?

Ha azt veszi észre, hogy az iratmegsemmisítő nehezen dolgozik, vagy könnyen elakad, akkor bizonyára itt az ideje megolajozni azt. Amennyiben gyakran használja iratmegsemmisítőjét, akkor az a legjobb ha minden hulladékgyűjtő tartály ürítésnél megolajozza a gépet.