ITT VEDD MEG
×
Térkép megjelenítése

Az állatható magasságú asztal üzleti és egészségügyi előnyei

A munkavállalók jólléte és produktivitása közötti kapcsolat régóta ismert. Valójában az irodai dolgozók 71%-a úgy gondolja, hogy a munkáltatóknak többet kellene tenniük az egészségügyi problémák proaktív megelőzése érdekében.

A munkavállalók jóllétét és ezzel együtt a produktivitást előmozdító egyszerű, praktikus intézkedés az állatható magasságú asztalok beszerzése.

Kutatások szerint az állítható magasságú asztalok használata 46%-kal növeli a produktivitást.

Hogyan hatnak az állítható magasságú asztalok az egészségre?

Először is ezek az állítható magasságú asztalok javítják a testtartást, drasztikusan csökkentik a hát és egyéb egészségügyi problémákat. Ezen kívül, ha a munkavállalók állva dolgoznak éberebbé válnak, lehetővé téve számukra, hogy produktívabbak is legyenek munkájuk során.

Az állatható magasságú asztalok előnyei

Az egészséges test hozzájárul az egészsége elméhez, és fordítva. Bizonyított, hogy az állítható magasságú asztalok használata jelentősen hozzájárul a munkavállalók jó hangulatához, mivel alacsonyabb stressz-szintet és magasabb energiaszintet mértek náluk. A boldog munkaerő, produktív munkaerő.

Az állítható magasságú asztal használata a karcsúság megtartásában is segítséget jelenthet. Csupán azzal, hogy rendszeresen feláll munkavégzés közben, 170 kalóriával többet égethet el, mintha ülne egész nap. Egy munkanap alatt ez akár 850 kalóriát is eredményezhet, ami jó hír mindenkinek, aki rendelkezik fürdőszobai mérleggel.

Régóta ismert, hogy az állóképesség fontos egy irodai munkavállaló számára is. Az állás csökkentheti a vérnyomást, valamint a szívbetegségek kialakulásának kockázatát azáltal, hogy csökkenti az ülő munkával eltöltött időt.

A hátfájás teljesítmény csökkenéshez és depresszióhoz is vezethet. Ez betegállományokhoz, illetve a produktivitás veszélyeztetéséhez vezethet. Kutatások kimutatták, hogy egy állítható magasságú asztal használata rendkívül pozitív hatással lehet a hát és derékfájásra.

  • A brit munkavállalók 71%-a azt állítja, hogy minél tovább ül munka közben annál nehezebben marad éber.
  • A munkavállalók egyharmada munkavégzéssel összefüggő hát és nyaki fájdalmaktól szenvedett.

Használja a ROI kalkulátort, hogy megtudja az állítható magasságú asztalba történő befektetés megtérülését.

 

Forrás: https://www.healthline.com/nutrition/7-benefits-of-a-standing-desk#section1