ITT VEDD MEG
×
Térkép megjelenítése

Ergonómia tetőtől talpig

Az iparágtól és a szervezet méretétől függetlenül az ergonómia az irodatervezés részét kell, hogy képezze. A bútorok és a berendezések átfogó megközelítésével drámaian javíthatjuk a mindennapi munka minőségét és a produktivitást. Vannak olyan általános mozgásszervi problémák, amelyekkel az irodai dolgozók akár napi szinten találkozhatnak, ezek közvetlenül kapcsolódhatnak a munkakörnyezetükhöz. A munkahelyi ergonómia javításával megoldhatjuk ezeket a kérdéseket a boldogabb iroda és az egészséges ROI érdekében.

Top-to-Toe Ergonomics
Top-to-Toe Ergonomics

A probléma: Rossz hangulat és koncentrálási nehézség a fizikai fájdalom miatt.

Még az alacsony szintű fájdalom is, ha állandó, elvonja a figyelmet.

A megoldás:

Segíthet a problémán az irodai ergonómiai teljes körű ellenőrzésével. Az átfogó munkaállomás elemzések rávilágíthatnak a lehetséges problémákra, és még időben megállíthatják őket, mielőtt hatással lennének a produktivitásra.

A probléma: Szem és nyak fájdalom.

 

A számítógép képernyőjén megjelenő vakító fényt, vagy a rosszul megvilágított irodahelyiség fájdalmas szem és fejfájást, de akár migrént is okozhatnak. Ha a monitort nem állítjuk megfelelő magasságba, akkor a nyak és a vállak feszültté válhatnak, így a munkavállalónak folyamatosan fel vagy le kell néznie a képernyőre.

A megoldás:

Ellenőrizze az irodai világítást, és adott esetben biztosítson monitorszűrőt a munkavállalóknak. A megfelelő monitor kiválasztása, monitortartó kar vagy laptopállvány használata segíthet az irodai dolgozóknak a helyes ergonómiai pozíció elérésében, a képernyő szemmagasságba állításával megakadályozható a nyak feszülése. Eközben egy dokumentumtartó használatával megelőzhető a fej folyamatos mozgatása.

A probléma: Ismétlődő tevékenység okozta csuklófájdalom.

A kéztő alagút szindróma az irodai munka egyik leggyakoribb mellékhatása. A gyulladás gyakori jelenség a csuklóban is. Míg a mutatóujjak esetében az ismétlődő ízületi gyulladás a jellemző.

A megoldás:

A csuklótámaszok segíthetnek elkerülni a csukló felfelé tartását munka közben, ami valószínűleg ismétlődő feszültséget okozhat. A csuklótámaszok billentyűzethez és/vagy egérhez használhatók a tökéletes ergonomikus pozíció eléréséhez. Az ergonomikus egerek pedig segítik a csuklót természetes és kényelmes helyzetét.

A probléma: Hátfájás.

Bárki, aki megtapasztalta már akár a legenyhébb hátfájást az életében tudja, hogy ezzel a fájdalommal szinte lehetetlen dolgozni. Túl hosszú ideig egy pozícióban ülni, kicsavarodva elérni a billentyűzetet és telefont, keresztbe tett lábakkal ülni, felesleges nyomást gyakorolhat a gerincre és az izmokra.

A megoldás:

Használjon háttámaszt, melyet a már meglévő irodai székéhez is tud rögzíteni, vagy szerezzen be egy ülő/álló munkaállomást, mely kiváló támogatást nyújt az irodai dolgozók számára. Az ülő/álló munkaállomások amellett, hogy hozzájárulnak a napi mozgáshoz, jótékony hatást gyakorolnak a hátra.

A probléma: Derékfájás.

A helytelenül elhelyezett lábak, nyomást és fájdalmat okozhatnak a hát alsó részében. A rossz lábbeli, az asztal alatt keresztezett lábak csak súlyosbítják ezeket a hát problémákat.

A megoldás:

A lábtámaszok széles választéka serkenti a vérkeringést és csökkenti a lábak fáradtságát a lábak megemelésével és alátámasztásával. Ez javítja az általános testtartást és segít a hátfájdalmak megelőzésében.

A megfelelő irodai berendezésekbe, felszerelésekbe történő beruházás hatalmas egészségügyi előnyökkel járhat. Kérje meg kollégáit, hogy végezzék el az egészsége munkahelyelemzést, amely pontosan megmutatja, hogy mely területen van szükség támogatásra.